Borlap
A borok rövid leírása:



2016 Kövidinka, száraz

A bor minden adalék és segédanyagtól mentes. Az egyetlen összetevő a szőlő kierjedt leve. A természet rendjét követve készítettem: 12 nap héjon áztatás után préselés nélküli fiatal szín bor, színe narancsba játszó borostyán. Illata érett szőlő és a citrusok játékos keveredése üde, de ugyanakkor markáns íz világ. Kóstolva száraz, vibráló savérzet, érett gyümölcsös ízek jellemzik, melyet érett szőlő birsalmás jegyei kísérik. Ez a bor egy ősi magyar fajta, mely a paraszti kultúra legbecsesebb kincse volt. Nagy beszélgetésekhez, salátákhoz, valamint fehérhúsú szárnyasokból és halakból készített fogásokhoz ajánlom kísérőként nagy szeretettel.



2015 Kövidinka, száraz

10 nap héjon erjesztés után, préselés nélkül csak szín bor, színe narancsba játszó borostyán. Illatát virágok és érett-, lédús gyümölcsök aromái határozzák meg, ásványos jegyek ölelésében. Kóstolva száraz, vibráló savérzet, életteli gyümölcsös ízek jellemzik, melyeket a túlérett szőlő birsalmás jegyei kísérik. Ez a bor egy ősi magyar fajta, ami a paraszti kultúra legbecsesebb kincse volt. Salátákhoz, valamint fehér húsú szárnyasokból és halakból készített fogásokhoz ajánlom kísérőként, nagy szeretettel! A bor minden adalék és segédanyagtól mentes. Az egyetlen összetevő a szőlő kierjedt leve. A természet rendjét követve készítettem.



2016 Kékfrankos rosé, száraz

Nagyapáink legjobb bora lehetne, hiszen a fiatalság és vidámság eszenciája ez a derűsen intenzív narancsos-piros szín és a fahordós erjesztés, érlelés. Illatában málna, eper és ribizke rohangálnak. Kóstolva száraz, játékos savérzet, gömbölyű test, a teljes érésű szőlőből nyert gyümölcslé aromavilág jellemzi. Nagyon különleges bor, ilyen biztosan nem jön szembe az utcán; ínyenceknek javallom! Paradicsomos tésztákhoz, pizzához, rózsaszínűre sütött kacsamellhez, illetve gyümölcsös körítésű sültek mellé ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!



2015 Zweigelt siller, száraz

A kénszegény és adalékmentes borok világában egy nagyon elegáns de rendkívül kedves élmény. Világos cseresznyepiros szín, fahordós erjesztéssel, érleléssel. Illatában a zweigelt szőlő finom gyümölcsössége viszi a prímet, sejtelmes fűszeresség társaságában. Kóstolva száraz, pikáns savérzet, leheletnyi tannin, gazdag gyümölcsös íz világ jellemzi. Ízig-vérig siller, a legjobbik fajtából. Házi felvágottakhoz, érlelt sonkákhoz, lecsóhoz, pörköltekhez, paprikásokhoz, sertés-, kacsa- és libasültekhez ajánlom kísérőként, nem megfeledkezve arról, hogy nagyszerű fröccs-alap!



2015 Kékfrankos vörösbor, száraz

Minden modern vegyészeti eljárást nélkülözve a természetes folyamatok során elkészült bor, mely 60 nap héjon áztatás után, préselés nélkül csak szín bor, bíborvörös szín. Illatában fekete bogyósgyümölcsök kavarognak, érett szőlő társaságában. Kóstolva száraz, határozott savérzet, - körben jelentkező - tannin, gazdag bel tartalom, zamatos gyümölcsaromák jellemzik. Érésének elején járó bor, amit - mind illat, mind íz összefüggésében – a természetesség érzése leng körül. Kéntartalma a nullához közelítJ Sertés és borjúsültekhez, valamint marhából és vadakból készített ragus ételekhez ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!



2015 Zweigelt vörösbor, száraz

A természet rendje szerint minden beavatkozás nélkül 60 nap héjon áztatás után, préselés nélkül csak szín bor, Intenzív bíbor lila árnyalatok. Illatában a meggy viszi a főszerepet, finom-, sejtelmes fűszeresség társaságában. Kóstolva száraz, savai lendületesek, tanninja körben-, nagyon gazdagon jelentkezik. Finoman tüzes alkohol, húsos test, összetett-, árnyalt gyümölcsös íz aromák jellemzik. Kéntartalma a nullához közelítJ Komoly érlelési potenciállal. Sertés és borjú sültekhez, angolosra sütött marhahúshoz ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!



2013 Kékfrankos vörösbor, száraz

Egy különleges év emlékeit őrzi, hiszen a lányaim születésének éve és ritka szép meleg ősz igazán különleges minőségű bora, melyet 50 nap héjon áztatás után, préselés nélküli csak szín bor, bíborvörös árnyalatokkal. Illatában fekete bogyósgyümölcsök kavarognak, különlegesen érett szőlő társaságában. Kóstolva száraz, gazdag beltartalom, ízletes gyümölcsaromák jellemzik. Semmiféle adalék vagy segéd anyag nem tesz kárt a természetes zamatokban hiszen ez a bor a természet rendje szerint készült és a Kéntartalma is a nullához közelít. Tartalmas sertés és borjúsültekhez, valamint marhából és vadakból készített ragus ételekhez ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!